Informationen jag väntat hela livet på - The bigger picture

 

Jag låg och funderade på kvällskvisten igår - som jag alltid gör. De närmast mig brukar skämta och säga att -Jaha, då var popcorn maskinen igång då, menat att det bara ploppar upp ideer och tankar ganska så ohämmat hos mig ibland. Något jag tyckte var hemskt störigt ett tag men så är det också sådan jag har varit så länge jag faktiskt kan minnas så det är också något som jag har börjat välkomnat som kärt karaktärsdrag. Lugn och fin har väl aldrig varit ord som använts vid en beskrivning av mig, det kan jag aldrig tänka mig. 

 

Hur som haver, jag låg och funderade igår och tänkte på vad det faktiskt är jag vill med mitt begär jag har av att dela med mig av det jag skopat upp till mitt projekt "Lär mig att fiska" a.k.a personlig utveckling. Vad är det jag faktiskt vill. Kommer detta bli ännu en självhjälpskanal som mer eller mindre bara hamnar på en redan enorm och förvirrande hög av "gör så här, gör så där, gör inte si och gör inte så". Sen slog det mig. Nä, jag har ju gett mig ut på den här upptäcktsresan inte för att det inte redan finns en maaaassa material som berättar hur du blir lyckligare, mer framgångsrik, smal, fit, får mer pengar, blir bättre ... utan för att det är sällsynt som bara den att hitta något där de faktiskt förklarar VARFÖR och HUR och som ger oss "The bigger picture". Inte vad jag hittat iaf.

Jag känner att vi till mångt och mycket i våra kulturer lever som vi blir tillsagda utan någon som helst förklaring eller någon speciell reflektion på varför heller. Varje dag läser vi om vad vi bör och inte bör göra. Många ifrågasätter såklart informationen men förvånansvärt många sväljer det vi matas med, vi fogar oss och går vidare i livet och hoppas på det bästa. Vi matas med nya dieter och hur de funkar och att de funkar och allt vi behöver göra är så här. Eftersom majoriteten av oss inte går omkring med en magisterexamen i biologi antar vi att de nya rönen stämmer och eftersom de pratar till den del av oss som desperat letar efter en magic fix - ett magic pill eller ett par magiska ord som säger "gör bara så här och tappa 20 kg" så sväljer vi det och ber en stilla bön att det här är lösningen på alla våra problem. Samma lika när det kommer till så svåra saker som depression. Gör så här, ät detta, tänk så här, säg det här och för gud skull glöm inte bort att vara mindfull". 

 

Nu ska jag dela med mig av en händelse för inte så länge sedan som var den sak som fick mig att säga "nä, nu får det väl för fan vara bra". Jag kämpade för ett tag sedan med otroligt tunga känslor, nästan som apati. Stress, press och prestationsångest hade satt sina spår och jag slängde upp nävarna i luften och konstaterade att jag nog behöver hjälp med att komma till botten med och reda ut detta. Inte för att älta utan för att komma fram till en lösning. Jag får en tid hos en privat psykoterapeut och åker dit med en jättesvår stress och sa, hjälp mig.

Tre sessioner in hade jag inte fått hjälp med ett skit egentligen, hon hummade, tittade lite ömkande på mig, antecknade och vipps så hade en timme gått. Vi hade inte pratat om någon bakomliggande orsak, vi hade inte gått in på detaljer kring vad det faktiskt är som händer i min kropp när jag mår så här. Istället säger hon till mig att hon tror att jag är deprimerad och bör söka hjälp på sjukhuset så att de får skriva ut antidepressiva till mig, jag får med mig ett A4 papper med uppgifter jag ska göra tills nästa gång och sedan skulle jag ladda ner en mindfull app (som kostade pengar) och göra de som sades på appen. Hade inte jag hadft den självinsikt jag hade vid det tillfället hade jag förmodligen svalt vad hon sa till mig, hon är ju trots allt den som vet och gått på medicin nu. Jag visste att jag inte var deprimerad, men jag kunde heller inte lista ut vad fan som var fel heller...

Eftersom att jag har flera familjemedlemmar som haft att göra med psykisk ohälsa i många, många år vet jag exakt hur vården idag fungerar och kan därför säga med all säkerhet att majoriteten av de som arbetar med detta och som ger vidare information till de som behöver hjälp ger ut fel typ av information och i min mening ouppdaterad information. Den nya vetenskapen pratar om psykisk ohälsa och vardaglig stess, självförtroende och självkänsla på ett sätt jag aldrig varit med om tidigare. Att bara hjälpa människor med symptomen är som det gamla ordspråket lyder " Ge en man en fisk och du föder honom för en dag. Lär en man att fiska och du föder honom för hela livet".

Det är det som är min filosofi när det kommer till det här.

Man säger åt oss att vara mindfull och meditera. Bara att säga mindfull och meditera gör att man tappar halva publiken - orden har ett stigma kring sig och om man inte vet vad det egentligen är börjar man direkt tänka på ord som flum, yoga, harembyxa, rökelse, buddism och allt annat tjaffs som du inte har tid med eller inte tror på. Jag behöver inte bara veta vad jag ska göra något, ge mig VARFÖR och hur det fungerar så kan jag tänka själv. Ge oss The bigger picture. 

 

Det är dit jag vill komma - jag vill hjälpa till att sprida den här nya vetenskapen som på senare år börjat få otrolig uppmärksamhet och som fler ocg fler presitigefyllda vetenskapstidningar bekräftar och skriver om. Jag känner att jag för första gången i hela mitt förvirrade liv förstår hur allt hänger ihop, hur jag fungerar och varför jag fungerar på ett visst vis. Det är det här mina vänner jag vill prata om, att det inte är förrän du förstår någonting som du kommer att kunna tänka själv. Det är ju inte förrän du förstår varför och hur som du har makten att själv, utan hjälp från någon annan kan tänka helt fritt och dra slutsatser om ditt liv och din kropp och förändra det du vill förändra hos dig.

Jag gillar liknelser och kom på en ny här. Föreställ er en kirurg som inte har kunskap om hur allt hänger ihop och varför. Föreställ er den kirurgen vid en operation. Kommer denna kirurg att kunna ta ett eget beslut om det ska opereras, hur operationen ska gå till och vad som händer väl under operationen? Nej. Men om det står någon bredvid och alltid berättar för honom vad han ska göra går det ju bra. Då. Tills nästa gång och då behöver han hjälp igen. Lite halvlöjlig lilnelse, men ni förstår min poäng :)

Kunskap och information är verkligen makt. Varför tror ni annars att man i så många länder idag använder information eller brist på information som ett verktyg till att förslava och förstrycka människan?!

 

Vi ska inte behöva läsa en miljon självhjälpsböcker, hoppa på varenda ny diet som presenteras på sociala medier, behöva tro att hela världen är på väg åt helvete och att vi nu bör vara rädda om vi är kloka (nu pratar jag inte om klimathotet) bara för att det bara är det som det rapporteras om på nyheterna.

Ni skulle bli förvånade vad lite förståelse över vår kropp, vår hjärna och vårt sinne öppnar upp för möjligheter i ditt liv. Framgång, lycka, självförverkliande och en känsla av frid.

 

Det spirituella hänger väldigt mycket ihop med vetenskap - Det bästa av två världar :)

Ha en fortsatt fin lördag.

 

Psst. Imorgon tänkte jag försöka mig på nästa video. 

Varför motivation inte fungerar + VIDEO

 

Många är visom tycks ha svårt att hålla uppe motovationen tillräckligt länge och när vi väl lyckas bli lite inspirerade så är den oftast kortvarit. Hur välmenande du än är med att börja träna, äta rätt, ta tag i disken och hänga in tvätten direkt och faktiskt ta tag i den där affärsidén du sugit på ett bra tag nu så finner du dig själv likt förbannat elbow deep i en ostkrokspåse framför tv.n eller datorn istället för att träna och disken, tja den kan vänta tills imorgon och när du väl ska klä dig så får du alltid gå och leta kläder i tvättkorgen där alla rentvättade kläder ligger... DU "ser" andra människor runtomkring dig som tycks ha all inspiration i världen och uppnår det ena målet efter det andra - dom verkar aldrig ha en down period. Detta är vad du "ser". Du klankar ner på dig själv för att du inte är lika produktiv och driftig och ditt självförtroende får sig en känga och din självbild... ja den får bara en bekräftelse på något den redan visste - jag suger!!

 

känns det igen?? Det låter dramatiskt fast det är faktiskt exakt så här det fungerar för oss som tycks vara motivationsimmuna. Ni är bakant med begrepp som undermedvetet och medvetet? Visste ni att vi använder vårt undermedvetna 95-99% av vår dag och bara 5-1% av vårt medvetna.. Det finns en väldigt självklar anledning till varför du inte tycks kunna hejjaramsa igång dig själv, varför du inte tycks gå igång med bara viljestyrka och det börjar INTE med ett motivationstal smo bara handlar om motivation. Nej, det är den hårda vägen och det kommer bara resultera i ännu mer stress och press vilket i sin tur bara leder till ännu med blockering och energitorka och ........ *phuu* Ja, det är exakt det här jag vill prata om - förklara hur allt faktiskt fungerar och hur logiskt och självklart allting faktiskt är. Det är som om att någon dragit bort ett skynke för ögonen och man ser verkligheten för första gången på rikttigt. Jag kan inte vänta att få berätta att jag veta och lärt mig - jag looovar er att ni kommer att bli lika som mig - förändrad. Vet man detta går det liksom inte att gå tillbaka igen :)

 

Nu fick jag inte ens med hälften av vad jag egentligen ville säga, men jag känner att det får vara bra nog. Jag läre ju starta någonstans och förhoppningsvis blir jag mer bekväm framför kameran och får upp ett flow som funkar för mig och er så att ni också förstår vad fan det är jag pratar om haha Ni får ha lite överseende med hur rörig jag är med min allra första video :)

 

Jag är så taggad hörni :)) Jag vill ta med er på den här resan och blow your minds. Tillsammans gör vi det, tillsammans förändrar vi oss på djupet (vilket inte är så svårt som vi trott) och skapar oss det liv och den framtid vi både vill ha men framför allt förtjänar.

 

 

KRAAAM

 

 

Beach house på väggen

 

 

 

 

 

Klippte ut en reklambild från Beach House ur en gammal Plazatidning. Det är ju reklam på en pyjamas så ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Go'kväll. 

 

Här har det rensats må ni tro. Hela vinden har rensats och både jag och hunden har varit sönderstressade. Även om det är det bästa som finns att ordna upp och rensa bland sånt som bara ligger och samlar damm så kommer ju trots allt inte den känslan förrän skiten är över. 

 

Snart är det över och jag kan sluta gömma mig i tvättstugan och snabbmeditera stup i kvarten. Jag kan inte nog understryka hur mycket jag hatar stök, oreda och gamla vinds/källarluktande pryttlar överallt. Yeah, I got issues. 

 

Nu sitter vi och bitar på naglarna till thrillerna Flightplan med Jodie Foster. Vilken fantastisk skådespelare hon är! Snygg och jävligt bra - man liksom vet att filmen är bra när hon är med. Det finns ju vissa skådespelare som är som henne, tunga på något vis och några som man vet gör bra filmer. Denzel Washington är en sådan skådespelare. 

 

Så blev det reklam precis .. typiskt. Kanske kan gå ner och fylla på tékoppen istället. 

 

Godnattkram

 

En soft lördag

 

 

 

 

En vy från vardagsrummet. 

 

 

 

 

 

 

Lampor. Ett saftigt beroende hos mig. Skulle kunna lägga hela slanten på bara lampor. Belysning som inte bara är ett måste för inredningen, riktigt snygga lampor fungerar ju också som dekoration. 

 

 

 

 

 

 

Hej på kvällskvisten. 

Dagen här blev en väldigt soft sådan. Den startade med kaffe på sängen för min del där jag blev sittandes en stund i meditation medan Henrik och Selma förberedde frukosten. Rätt bortskämd ändå :)

 

Efter frukosten tog vi en lång promenad med Selma och my oh my vilket härligt väder det var. Sol och vågar jag skriva det, lite vår i luften.

Resten av dagen har mer eller mindre bestått av att plocka och dona med sådant man inte hinner med på veckorna, städning och tvätt typ. Hur tråkigt det än låter så är det något som gör mig väldigt lycklig. Ett rent och ordnat hem är lyckan det.

 

Nu på kvällen har vi dragit i oss lite go'mat samt kolla ikapp på lite serier - en bättre lördag helt enkelt.

Nu ska vi nanna kudde här. 

 

KRAM

 

 

 

INGET FANCY + FREDAGSFEELING

 

 

Hej hopp från lagret. 

 

 

Det är inget fancy pancy att jobba på lagret inte. Det enda fancy med det är produkterna jag får jobba med - några utav väldens finaste ... enligt mig såklart ;) 

 

 

 

Antagligen är jag den segaste packaren out there då jag kan stå och pilla med en box hur länge som helst. Jag tycker ju att mina boxar är viktiga och måste få se ut på ett viss sätt även om den även måste vara praktiskt packad. Det är väl det som är det svåraste att svälja för mig. Att jag vill att det ska se ut på ett sätt, men eftersom det är minst lika viktigt att sakerna faktiskt är hela när de kommer fram och inte bara snygga (hehe) så får jag kompromissa en heel del med mig själv på en daglig basis. 

 

 

 

 

Idag är det fredag och DHL var precis förbi och hämtade upp de sista paketen för denna vecka. Jag är officiellt färdig på lagret och kan snart börja tänka på helg och fredagsmys. Älskade, älskade fredagsmys. Om fredagsmys hade varit en person hade vi varit de allra bästa vännerna och fredagsmys och jag hade gjort allt mysigt ihop och fredagsmys hade haft det där hemmet som man bara älskar att vara i för att det är så familjärt och mysigt liksom. Är ni med?!

 

 

Längtar som en liten skit tills vi alla är på hemmaplan ikväll. Skön musik (Andrea Bocelli är favoriten), tända ljus och laga mat tillsammans som vi sedan äter framför en väldans trevlig film har jag bestämt.

 

Igår var vi och storhandlade och vid brödhyllan såg jag små runda polarkakor som fick mig att fundera över något jag inte gjort på evigheter. Lyxmackor med nivåer. Skagenröra, räkor, majonäs, grädde, kaviar, dill, ost, gurka, tomat... den här gången skulle jag vilja testa något med lax och fänkål. Har ni testat lax och fänkol någon gång? Det är smaker som gifter sig väldigt bra. Om lax och fänkol skulle vara personer ... haha ;) 

 

 

Jag önskar er den allra bästaste utav fredagar. 

 

 

DRINKSKÅP A'LA MOI

 

 

 

 

 

Ingen av oss där hemma är några större drickare. Henrik kanske kan ta sig en whiskey någon gång i bland men mer action än så blir det inte. Annars som ni ser köper jag glöggflaskor som om det inte fanns en morgondag- bara för att de är så fina. Ja, alla ska ju ha en hobby, så är det ju bara... 

 

 

 

 

 

 

Ett tittskåp, barskåp, drinkskåp eller nick nack skåp. Ja, vårt kära skåp har många namn.

 

 

 

 

 

 

Ica Maxi levererar. Hittade den här ursöta kapsylöppnaren igår på Ica MAxi, det fanns denna och sen fanns det en palm också. Miami Vice nörd som jag ändå är fick det bli flamingon. 

 

 

 

 

Go'kväll i stugorna.

 

 

Hur har ni det? Här märks det att det varit nymåne nyss. Känner ni av sådant? Jag gör det och jag märker på våra kunder också att det är väldigt tufft och svårt precis nu - känslomässigt. Det enda jag kan komma och tänka på är att det varit nymåne. Jag tror ju på sådant.. eller tror och tror- det är lite som att säga att att man tror på gravitationen. Den får du banne mig tro på vare sig du vill det eller inte. 

 

 

Snart börjar Januariboxarna att nå er också och som vanligt är det nervigt och mycket nagelbitande tills dess att vi sett att alla fått sina boxar. Sen kommer steg två i nervositeten - responsen! :D

 

 

Nu stänker jag snart ner här och åker hemåt där man och hund väntar. Jag är extremt sugen på något extra gott idag - typ tacolasagne. Det är så nedrans gott. Ja, det får det nog bli. 

 

 

Ha en mysig kväll nu.

 

KRAM

 

 

Beställ

Information

Svenska English

To top