TILL DEN UNGA MANNEN

 

 

Gåvotider. Studenter, avslutningar, konfirmationer, sommargåvor, semesterbjudningar och ....... ja ni vet - det finns så att det räcker :) 

 

Nu är kanske inte alla lika galna som en annan är när det kommer till att hitta "den perfekta gåvan". Jag kan söka mig bort till jorklotets avgrund för att hitta det bästa och det mest passande och något som iiiingen annan hade kunnat hitta eller tänkt på, skrev hon ödmjukt.

 

Jag har plockat ihop ett litet kollage med produkter som vi servat tidigare kunder och lite produkter som snart är på väg ut och lite annat som jag hoppas kunna erbjuda någon kund snart. Det är ju som sagt snart studenttider och här tycker jag att jag lyckats sätta ihop produkter till den unga mannen. Inte tonåringen - mannen ;)

 

Jag älskar att få ordna med monogram till min kunder, det blir så mycket mer personligt då, så om det går då gör jag det. Monogrammera allt säger jag. Allt! 

 

Tveka inte att höra av er på mejlen Info@designinabox.se ifall ni behöver hjälp att vaska fram något riktigt bra till era nära och kära och alla dem andra :) 

 

 

Sommar i en sallad

 

 

 

 

 

Sallad "Nicoise" av rester

 

 

ag älskar faktiskt sallader, jag gör det. Inte för den nyttiga aspekten för tro't eller ej så är inte alla sallader nyttiga.

                            Inte som jag äter dom iaf. "behöver du lite sallad till din dressing eller?" 

 

 

Här har jag listat lite olika förslag på sallader som får min mun att vattna och några som jag definitivt kommer att testa. (Jag äter inte kött, så jag byter alltid ut dem bitarna och ersätter det med skaldjur eller fisk). Muuuuumsigt full i bibblan

 

 

 

 

Räkcobb med Cilantro-Lime Dressing

 

 

 

 

 

 

Äggplanta, Tomat och Mozzarella Sallad

 

 

 

 

 

 

Jordgubbs- och spenat sallad

 

 

 

 

 

 

Spagetti Sallad

 

 

Sallader ska vara färgsprakande för att jag ska bli alldeles dregglig. Mycket rött och mycket grönt. Sen tycker jag att det är härftigt när man använder grillat och färskt tillsammans. Som grillad apelsin eller sparris eller fänkål ... hjälp så gott. Ja vi går ju emot säsongen för sallader och grillningar nu. 

 

Har ni något superdupergott salladsrecept??

 

Rummet som ger hemmet liv eller död

 

ite smått beroende utav allt som har med köket att göra. Jag tror att jag snöat in mig på det här rummet 

då köket är som klyschan lyder- hemmets hjärta. Det kan jag känna av framförallt när vi båda varit så upptagna och stressade i vardagen och matlagningen blir något som ska gå ultra-fort och maten äts mer eller mindre framför tv:n.  

 

När livet saktar ner en aning och inspirationen infinner sig igen så går jag alltid tillbaka till köket och det är något magiskt som händer med hemmet när vi väl gör det. De perioder då vi faktiskt tycker att det är skönt och roligt att stå länge och väl i köket och laga mat och kanske slänga ihop en kaka eller två, när färska kryddor och örter pryder bänkarna och skön musik strömmar ur högtalarna då börjar hemmet leva igen. Det är som att ge hemmet hjärtmassage och varje rum och varje vrå börjar pulsera igen. Man behöver inte vara en fena på att laga mat eller att baka- god knows I'm not men att spendera lite mer tid på köket, på maten man stoppar i sin kropp och på att städa upp stöket efter sig det göööör en sådan häftig skillnad.

 

Skillnaden mellan att komma in i köket på morgonen med gårdagens disk på köksbänkern eller komma in i köket på morgonen när bänken är tom och kökshon är tom är enorm. Du ger dig själv en bra start och en god känsla i kroppen som kommer att inspirera dig att kanske lägga ner en extra stund på att göra iordning en riktig brakfrukost. Iställlet för att skynda dig att koka kaffet, bre en smörgås och sen pipa ut därifrån för att röran stressar dig.  

 

 

 1. Kaffetermos Georg Jensen
 2. Skärbräda i valnöt AdirondackKitchen
 3. Saltkar Alessi
 4. Gjutjärnsgryta Denby
 5. Hushållspappershållare Georg Jensen
 6. Uppläggningsfat Aerin Lauder
 7. Bestick Alessi
 8. Mortel Williams Sonoma

 

Köket alltså - det rum som ger hela hemmet inklusive dig själv liv.

 

Stora Kramen 

Emma 

 

 

ETT EXPERIMENT & BISARRA VECKOR

 

För ett tag sedan påbörjade jag ett experiment på mig själv. Ett experiment som skulle testa teorin att "vad du fokuserar på får du mer av" och även hur stor inverkan nyheter och sociala medier har på oss. 

Experimentet gick ut på att börja utsätta mig själv för sådant som jag aktivt tagit avstånd från för längesedan. Det lilla som sipprade igenom min sköld var det absolut viktigaste och sådant som ingen undkommer - teroristattentat exempelvis, globala förändringar, nya presidenter, världskriv osv. 

Jag har skyddat mig från sådant som jag vet att mitt nervsystem inte fixar så som bilder, historier och videos på djur som farit illa. Jag är mycket involverad i att bidra till bättre klimat för djur ändå. Jag kan hjälpa till mer om jag inte ligger i fosterställning och inte kan andas för att det känslomässigt är för mycket. Så, för djurens skull måste jag hålla mig borta från sådant. 

Debatter och politiska åsikter som strider mot mina värderingar lägger jag inte ner något engegemang i. Jag har de senaste åren förstått och levt efter den folisofi att mina energiresurser är vad som makes or breaks me och därför också varit extremt sparsam vart jag lägger min energi. Det ska vara en investering och inget jag bara strör omkring. Många har en budget för deras pengar men ingen för deras energi och dett är för att jag tror att många - alldeles för många inte tror på eller ens tänkt att energierna i våra kroppar påverkar något annat än hur vi mår i stunden. 

Under några veckor nu, nästan en månad har jag gjort precis tvärtom. Jag har kollat på youtubeklipp vad gäller allt som provocerar mig som person, alla sakfrågor som är viktiga för mig. Jag har även börjat kolla på vad jag brukar tycka är "iq-befriade" program som gör att man känner sig dummare efter än vad man gjorde innan. Jag nämner inte vad det är eftersom jag inte alls är ute efter att ha några fördomar mot någon och för att allt är individuellt.

Jag har blivit mer aktiv på Facebook och scrollat i flödet och tvingat mig själv att engegera mig i olika frågor som jag faktiskt ycker är helt uppåt väggarna galet. Delat dessa på min Facebooksida vilket bjuder in till diskussion (vilket betyder mer enegegemang från mig) och ett och ett annat nättroll. Nyheter både på tv och på nätet - lokala som globala. 

 

Idag avslutar jag mitt projekt då jag anser att jag definitivt har allt jag behöver för att göra en analys av detta. 

Hur blev jag påverkad av att vara aktiv och mitt i smeten av alla nyheter, "nyheter", vidriga bilder och videos på alla världens hemskheter, debatter och åsisktskrig, telefonen i handen 24/7 och likt någon med ett beroende kollade sociala medier och uppdaterade mig i vad inte bara mina vänner gjorde utan även globalt.

 

RESULTATET

 • Jag är arg konstant. Det har påverkat mitt humör till den milda grad att jag bråkar med en lyktstolpe om kvällarna om den inte lyser. Jag stod för första gången i mitt vuxna liv och hade screaming match med en "kollega" häromdagen. Om vad då undrar ni förstås - jo det ska jag berätta. Religion. Religion gott folk?!  Mitt huvud är fyllt av allt möjligt skit och det finns nog inte mycket som jag inte anser är fel i dagsläget och värt att bråka om.
 • Inte en, inte två utan tre män gör otroliga övertramp mot mig. Vilket såklart inte gjorde saker och ting bättre med min ilska. Jag har under dessa veckor stött på män som tagit sig friheter i sitt sätt att tala till mig. Jag vill understryka att jag inte på något sätt eller vis tror att jag bär någon "skuld" i att dessa män agerat så här, däremot tycker jag att det är en intressant variabel att just under mina veckor av att fokusera på allt som är fel med världen, känna mig arg och irriterad från det att jag vaknar har tre män som behandlar mig på ett sätt som är i total enighet med hur jag redan går omkring och känner. Att människor är totalt hopplösa och att världen ta mig fan är på väg att gå åt helvete. Enters de tre ovisa, sexuellt missanpassade och kvinnofientliga männen. 
 • Jag har haft väldigt konstig sömn. Först och främst tar det en lång stund att varva ner så pass mycket att jag ens kan somna och sen när jag väl somnar så sover jag väldigt ryckigt eller ytligt. Drömmarna ska vi inte ens prata om. Stackars mitt undermedvtena som fått hantera så mycket skit nu. Det är som att tvångsmata en vegan Mc'Donalds en hel månad.
 • Min inspiration och kreativitet är som bortblåst. Jag är van efter så många år att alltid få en drös med idéer precis innan jag somnar men nu är det liksom tomt. Mina tankar ockuperas av allt jag läst om eller sett under dagen eller någon som lämnade en kommentar på sociala medier som jag helt enkelt inte kan släppa.
 • Mer benägen att "snacka" skit. Skvallra om allt och ingenting.
 • Jag har ätit mer godis och skräpmat nu än innan och småäter mig igenom dagarna.
 • jag är svälld över magen och har gått upp nästan 3 kg.
 • Kort och gott så har jag varit uberstressad 24/7 i flera veckor och är i ett "fight or flight" läge.

 

DEN BIOLOGISKA FÖRKLARINGEN

Den här videon är min bibel. Jag ber er att investera 20 minuter till att titta på eller lyssna på Dr Bruce Lipton förklara på ett sätt som är enkelt att förstå hur stress påverkar våra kroppar och hur det i slutändan påverkar våra liv.

Jag har en diet som är väldigt nyhetsfattig och fylld med sådant som gör gott i vanliga fall, detta för att det på riktigt är livsviktigt att reglera stressen i sitt liv. Detta betyder inte att man stoppar huvudet i sanden eller att man bor i en bubla, tvärtom. Om vi ska kunna göra någon skillnad i någons liv så måste vi först fungera optimalt själva. Ge dig sjäv syrgasmasken innan du sätter den på någon annan. 

Efter det experimentet ska jag cleansa mig själv och hoppas att jag snart är på banan igen. Jag valde att göra det här för att jag verkligen ville uppleva effekterna se hur stor påverkan och om någon alls alla intryck och negativ information har på oss.

Testa min diet en vecka och märk själva hur stor skillnad det faktiskt gör. Jag känner redan hur det börjar lätta inombords :)

 

Kram 

SISTA MÅNADSBOXEN + GIFTBOXAR

 

 

 

 

Nu är sista månadsboxen utskickad och ovan ser ni lite av de produkter som var med.

Vårfräsch poster från KYD (@killingyourdarlings), en mockabox från Nordstjerne och en kökshandduk från Kajsa Cramer och Emma von brömssen och serien Bliss. Det finns alldeles för mycket snyggt från Bliss by the way och något ni måste kolla upp. 

Sen eftersom det var vår sista månadsbox så fyllde vi varje box med lite smått och gott från produkter som varit med i tidigare månadsboxar också. Varför inte :)

 

 

 

 

 

 

Nu är det full fräs medvetlös, eller hur det nu är man säger på de andra boxarna, DYOB och Gift boxarna. 

Giftboxarna växte till sig av en slump faktiskt. De kom av att vi hade kontor och showroom och alltid fick in kunder som alltid var ute efter något snabbt och smidigt till ett dop, bröllop, bortbjudningar eller en födelsedag som var alldeles runt hörnet. Vi förstod tillslut att det förmodligen saknades en ordentlig presentbutik i stan. 

Hur brukar ni göra? Brukar inte ni göra som en annan alltid gör varje gång det ska ges bort något, det vill säga att man alltid plockar ihop ett kit av något. Gäller det dop så kanske man köper en bok av något slag plus något litet till. Dop kanske det är något ihopplock till både honom och henne - ett tema till hemmet eller något dyl. Förutsatt att man inte fått en önskelista och vet exakt vad någon önskar sig så brukar 9 av 10 alltid plocka ihop ett kit av någonting så fort det ska ges bort något så därför tänkte vi att en Gift box nog skulle göra gott i Motala. 

Kanske introducerar vi något liknande i webb-butiken med men helst av allt vill vi fortsätta på samma vis som vi gjort hittills vilket är att kunder kommer in till oss med beställningar på skräddarsydda Giftboxar efter egen budget. Det är det absolut roligaste jag vet - att få sitta ner och leta världen över och grotta ner mig bland alla de underbara leverantörer vi har för att hitta den perfekta presenten. Personligt, med tillgång till monogram och väldigt exklusivt. Jag ä l s k a r det!

 

Så, om det är så att ni har några presenter ni vill ha hjälp med så är det bara att ni hör av er :) 

 

 

 

 

Informationen jag väntat hela livet på - The bigger picture

 

Jag låg och funderade på kvällskvisten igår - som jag alltid gör. De närmast mig brukar skämta och säga att -Jaha, då var popcorn maskinen igång då, menat att det bara ploppar upp ideer och tankar ganska så ohämmat hos mig ibland. Något jag tyckte var hemskt störigt ett tag men så är det också sådan jag har varit så länge jag faktiskt kan minnas så det är också något som jag har börjat välkomnat som kärt karaktärsdrag. Lugn och fin har väl aldrig varit ord som använts vid en beskrivning av mig, det kan jag aldrig tänka mig. 

 

Hur som haver, jag låg och funderade igår och tänkte på vad det faktiskt är jag vill med mitt begär jag har av att dela med mig av det jag skopat upp till mitt projekt "Lär mig att fiska" a.k.a personlig utveckling. Vad är det jag faktiskt vill. Kommer detta bli ännu en självhjälpskanal som mer eller mindre bara hamnar på en redan enorm och förvirrande hög av "gör så här, gör så där, gör inte si och gör inte så". Sen slog det mig. Nä, jag har ju gett mig ut på den här upptäcktsresan inte för att det inte redan finns en maaaassa material som berättar hur du blir lyckligare, mer framgångsrik, smal, fit, får mer pengar, blir bättre ... utan för att det är sällsynt som bara den att hitta något där de faktiskt förklarar VARFÖR och HUR och som ger oss "The bigger picture". Inte vad jag hittat iaf.

Jag känner att vi till mångt och mycket i våra kulturer lever som vi blir tillsagda utan någon som helst förklaring eller någon speciell reflektion på varför heller. Varje dag läser vi om vad vi bör och inte bör göra. Många ifrågasätter såklart informationen men förvånansvärt många sväljer det vi matas med, vi fogar oss och går vidare i livet och hoppas på det bästa. Vi matas med nya dieter och hur de funkar och att de funkar och allt vi behöver göra är så här. Eftersom majoriteten av oss inte går omkring med en magisterexamen i biologi antar vi att de nya rönen stämmer och eftersom de pratar till den del av oss som desperat letar efter en magic fix - ett magic pill eller ett par magiska ord som säger "gör bara så här och tappa 20 kg" så sväljer vi det och ber en stilla bön att det här är lösningen på alla våra problem. Samma lika när det kommer till så svåra saker som depression. Gör så här, ät detta, tänk så här, säg det här och för gud skull glöm inte bort att vara mindfull". 

 

Nu ska jag dela med mig av en händelse för inte så länge sedan som var den sak som fick mig att säga "nä, nu får det väl för fan vara bra". Jag kämpade för ett tag sedan med otroligt tunga känslor, nästan som apati. Stress, press och prestationsångest hade satt sina spår och jag slängde upp nävarna i luften och konstaterade att jag nog behöver hjälp med att komma till botten med och reda ut detta. Inte för att älta utan för att komma fram till en lösning. Jag får en tid hos en privat psykoterapeut och åker dit med en jättesvår stress och sa, hjälp mig.

Tre sessioner in hade jag inte fått hjälp med ett skit egentligen, hon hummade, tittade lite ömkande på mig, antecknade och vipps så hade en timme gått. Vi hade inte pratat om någon bakomliggande orsak, vi hade inte gått in på detaljer kring vad det faktiskt är som händer i min kropp när jag mår så här. Istället säger hon till mig att hon tror att jag är deprimerad och bör söka hjälp på sjukhuset så att de får skriva ut antidepressiva till mig, jag får med mig ett A4 papper med uppgifter jag ska göra tills nästa gång och sedan skulle jag ladda ner en mindfull app (som kostade pengar) och göra de som sades på appen. Hade inte jag hadft den självinsikt jag hade vid det tillfället hade jag förmodligen svalt vad hon sa till mig, hon är ju trots allt den som vet och gått på medicin nu. Jag visste att jag inte var deprimerad, men jag kunde heller inte lista ut vad fan som var fel heller...

Eftersom att jag har flera familjemedlemmar som haft att göra med psykisk ohälsa i många, många år vet jag exakt hur vården idag fungerar och kan därför säga med all säkerhet att majoriteten av de som arbetar med detta och som ger vidare information till de som behöver hjälp ger ut fel typ av information och i min mening ouppdaterad information. Den nya vetenskapen pratar om psykisk ohälsa och vardaglig stess, självförtroende och självkänsla på ett sätt jag aldrig varit med om tidigare. Att bara hjälpa människor med symptomen är som det gamla ordspråket lyder " Ge en man en fisk och du föder honom för en dag. Lär en man att fiska och du föder honom för hela livet".

Det är det som är min filosofi när det kommer till det här.

Man säger åt oss att vara mindfull och meditera. Bara att säga mindfull och meditera gör att man tappar halva publiken - orden har ett stigma kring sig och om man inte vet vad det egentligen är börjar man direkt tänka på ord som flum, yoga, harembyxa, rökelse, buddism och allt annat tjaffs som du inte har tid med eller inte tror på. Jag behöver inte bara veta vad jag ska göra något, ge mig VARFÖR och hur det fungerar så kan jag tänka själv. Ge oss The bigger picture. 

 

Det är dit jag vill komma - jag vill hjälpa till att sprida den här nya vetenskapen som på senare år börjat få otrolig uppmärksamhet och som fler ocg fler presitigefyllda vetenskapstidningar bekräftar och skriver om. Jag känner att jag för första gången i hela mitt förvirrade liv förstår hur allt hänger ihop, hur jag fungerar och varför jag fungerar på ett visst vis. Det är det här mina vänner jag vill prata om, att det inte är förrän du förstår någonting som du kommer att kunna tänka själv. Det är ju inte förrän du förstår varför och hur som du har makten att själv, utan hjälp från någon annan kan tänka helt fritt och dra slutsatser om ditt liv och din kropp och förändra det du vill förändra hos dig.

Jag gillar liknelser och kom på en ny här. Föreställ er en kirurg som inte har kunskap om hur allt hänger ihop och varför. Föreställ er den kirurgen vid en operation. Kommer denna kirurg att kunna ta ett eget beslut om det ska opereras, hur operationen ska gå till och vad som händer väl under operationen? Nej. Men om det står någon bredvid och alltid berättar för honom vad han ska göra går det ju bra. Då. Tills nästa gång och då behöver han hjälp igen. Lite halvlöjlig lilnelse, men ni förstår min poäng :)

Kunskap och information är verkligen makt. Varför tror ni annars att man i så många länder idag använder information eller brist på information som ett verktyg till att förslava och förstrycka människan?!

 

Vi ska inte behöva läsa en miljon självhjälpsböcker, hoppa på varenda ny diet som presenteras på sociala medier, behöva tro att hela världen är på väg åt helvete och att vi nu bör vara rädda om vi är kloka (nu pratar jag inte om klimathotet) bara för att det bara är det som det rapporteras om på nyheterna.

Ni skulle bli förvånade vad lite förståelse över vår kropp, vår hjärna och vårt sinne öppnar upp för möjligheter i ditt liv. Framgång, lycka, självförverkliande och en känsla av frid.

 

Det spirituella hänger väldigt mycket ihop med vetenskap - Det bästa av två världar :)

Ha en fortsatt fin lördag.

 

Psst. Imorgon tänkte jag försöka mig på nästa video. 

Varför motivation inte fungerar + VIDEO

 

Många är visom tycks ha svårt att hålla uppe motovationen tillräckligt länge och när vi väl lyckas bli lite inspirerade så är den oftast kortvarit. Hur välmenande du än är med att börja träna, äta rätt, ta tag i disken och hänga in tvätten direkt och faktiskt ta tag i den där affärsidén du sugit på ett bra tag nu så finner du dig själv likt förbannat elbow deep i en ostkrokspåse framför tv.n eller datorn istället för att träna och disken, tja den kan vänta tills imorgon och när du väl ska klä dig så får du alltid gå och leta kläder i tvättkorgen där alla rentvättade kläder ligger... DU "ser" andra människor runtomkring dig som tycks ha all inspiration i världen och uppnår det ena målet efter det andra - dom verkar aldrig ha en down period. Detta är vad du "ser". Du klankar ner på dig själv för att du inte är lika produktiv och driftig och ditt självförtroende får sig en känga och din självbild... ja den får bara en bekräftelse på något den redan visste - jag suger!!

 

känns det igen?? Det låter dramatiskt fast det är faktiskt exakt så här det fungerar för oss som tycks vara motivationsimmuna. Ni är bakant med begrepp som undermedvetet och medvetet? Visste ni att vi använder vårt undermedvetna 95-99% av vår dag och bara 5-1% av vårt medvetna.. Det finns en väldigt självklar anledning till varför du inte tycks kunna hejjaramsa igång dig själv, varför du inte tycks gå igång med bara viljestyrka och det börjar INTE med ett motivationstal smo bara handlar om motivation. Nej, det är den hårda vägen och det kommer bara resultera i ännu mer stress och press vilket i sin tur bara leder till ännu med blockering och energitorka och ........ *phuu* Ja, det är exakt det här jag vill prata om - förklara hur allt faktiskt fungerar och hur logiskt och självklart allting faktiskt är. Det är som om att någon dragit bort ett skynke för ögonen och man ser verkligheten för första gången på rikttigt. Jag kan inte vänta att få berätta att jag veta och lärt mig - jag looovar er att ni kommer att bli lika som mig - förändrad. Vet man detta går det liksom inte att gå tillbaka igen :)

 

Nu fick jag inte ens med hälften av vad jag egentligen ville säga, men jag känner att det får vara bra nog. Jag läre ju starta någonstans och förhoppningsvis blir jag mer bekväm framför kameran och får upp ett flow som funkar för mig och er så att ni också förstår vad fan det är jag pratar om haha Ni får ha lite överseende med hur rörig jag är med min allra första video :)

 

Jag är så taggad hörni :)) Jag vill ta med er på den här resan och blow your minds. Tillsammans gör vi det, tillsammans förändrar vi oss på djupet (vilket inte är så svårt som vi trott) och skapar oss det liv och den framtid vi både vill ha men framför allt förtjänar.

 

 

KRAAAM

 

 

Beach house på väggen

 

 

 

 

 

Klippte ut en reklambild från Beach House ur en gammal Plazatidning. Det är ju reklam på en pyjamas så ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Go'kväll. 

 

Här har det rensats må ni tro. Hela vinden har rensats och både jag och hunden har varit sönderstressade. Även om det är det bästa som finns att ordna upp och rensa bland sånt som bara ligger och samlar damm så kommer ju trots allt inte den känslan förrän skiten är över. 

 

Snart är det över och jag kan sluta gömma mig i tvättstugan och snabbmeditera stup i kvarten. Jag kan inte nog understryka hur mycket jag hatar stök, oreda och gamla vinds/källarluktande pryttlar överallt. Yeah, I got issues. 

 

Nu sitter vi och bitar på naglarna till thrillerna Flightplan med Jodie Foster. Vilken fantastisk skådespelare hon är! Snygg och jävligt bra - man liksom vet att filmen är bra när hon är med. Det finns ju vissa skådespelare som är som henne, tunga på något vis och några som man vet gör bra filmer. Denzel Washington är en sådan skådespelare. 

 

Så blev det reklam precis .. typiskt. Kanske kan gå ner och fylla på tékoppen istället. 

 

Godnattkram

 

En soft lördag

 

 

 

 

En vy från vardagsrummet. 

 

 

 

 

 

 

Lampor. Ett saftigt beroende hos mig. Skulle kunna lägga hela slanten på bara lampor. Belysning som inte bara är ett måste för inredningen, riktigt snygga lampor fungerar ju också som dekoration. 

 

 

 

 

 

 

Hej på kvällskvisten. 

Dagen här blev en väldigt soft sådan. Den startade med kaffe på sängen för min del där jag blev sittandes en stund i meditation medan Henrik och Selma förberedde frukosten. Rätt bortskämd ändå :)

 

Efter frukosten tog vi en lång promenad med Selma och my oh my vilket härligt väder det var. Sol och vågar jag skriva det, lite vår i luften.

Resten av dagen har mer eller mindre bestått av att plocka och dona med sådant man inte hinner med på veckorna, städning och tvätt typ. Hur tråkigt det än låter så är det något som gör mig väldigt lycklig. Ett rent och ordnat hem är lyckan det.

 

Nu på kvällen har vi dragit i oss lite go'mat samt kolla ikapp på lite serier - en bättre lördag helt enkelt.

Nu ska vi nanna kudde här. 

 

KRAM

 

 

 

INGET FANCY + FREDAGSFEELING

 

 

Hej hopp från lagret. 

 

 

Det är inget fancy pancy att jobba på lagret inte. Det enda fancy med det är produkterna jag får jobba med - några utav väldens finaste ... enligt mig såklart ;) 

 

 

 

Antagligen är jag den segaste packaren out there då jag kan stå och pilla med en box hur länge som helst. Jag tycker ju att mina boxar är viktiga och måste få se ut på ett viss sätt även om den även måste vara praktiskt packad. Det är väl det som är det svåraste att svälja för mig. Att jag vill att det ska se ut på ett sätt, men eftersom det är minst lika viktigt att sakerna faktiskt är hela när de kommer fram och inte bara snygga (hehe) så får jag kompromissa en heel del med mig själv på en daglig basis. 

 

 

 

 

Idag är det fredag och DHL var precis förbi och hämtade upp de sista paketen för denna vecka. Jag är officiellt färdig på lagret och kan snart börja tänka på helg och fredagsmys. Älskade, älskade fredagsmys. Om fredagsmys hade varit en person hade vi varit de allra bästa vännerna och fredagsmys och jag hade gjort allt mysigt ihop och fredagsmys hade haft det där hemmet som man bara älskar att vara i för att det är så familjärt och mysigt liksom. Är ni med?!

 

 

Längtar som en liten skit tills vi alla är på hemmaplan ikväll. Skön musik (Andrea Bocelli är favoriten), tända ljus och laga mat tillsammans som vi sedan äter framför en väldans trevlig film har jag bestämt.

 

Igår var vi och storhandlade och vid brödhyllan såg jag små runda polarkakor som fick mig att fundera över något jag inte gjort på evigheter. Lyxmackor med nivåer. Skagenröra, räkor, majonäs, grädde, kaviar, dill, ost, gurka, tomat... den här gången skulle jag vilja testa något med lax och fänkål. Har ni testat lax och fänkol någon gång? Det är smaker som gifter sig väldigt bra. Om lax och fänkol skulle vara personer ... haha ;) 

 

 

Jag önskar er den allra bästaste utav fredagar. 

 

 

DRINKSKÅP A'LA MOI

 

 

 

 

 

Ingen av oss där hemma är några större drickare. Henrik kanske kan ta sig en whiskey någon gång i bland men mer action än så blir det inte. Annars som ni ser köper jag glöggflaskor som om det inte fanns en morgondag- bara för att de är så fina. Ja, alla ska ju ha en hobby, så är det ju bara... 

 

 

 

 

 

 

Ett tittskåp, barskåp, drinkskåp eller nick nack skåp. Ja, vårt kära skåp har många namn.

 

 

 

 

 

 

Ica Maxi levererar. Hittade den här ursöta kapsylöppnaren igår på Ica MAxi, det fanns denna och sen fanns det en palm också. Miami Vice nörd som jag ändå är fick det bli flamingon. 

 

 

 

 

Go'kväll i stugorna.

 

 

Hur har ni det? Här märks det att det varit nymåne nyss. Känner ni av sådant? Jag gör det och jag märker på våra kunder också att det är väldigt tufft och svårt precis nu - känslomässigt. Det enda jag kan komma och tänka på är att det varit nymåne. Jag tror ju på sådant.. eller tror och tror- det är lite som att säga att att man tror på gravitationen. Den får du banne mig tro på vare sig du vill det eller inte. 

 

 

Snart börjar Januariboxarna att nå er också och som vanligt är det nervigt och mycket nagelbitande tills dess att vi sett att alla fått sina boxar. Sen kommer steg två i nervositeten - responsen! :D

 

 

Nu stänker jag snart ner här och åker hemåt där man och hund väntar. Jag är extremt sugen på något extra gott idag - typ tacolasagne. Det är så nedrans gott. Ja, det får det nog bli. 

 

 

Ha en mysig kväll nu.

 

KRAM

 

 

Beställ

Information

Svenska English

To top